Wat is shockwave-therapie?

Shockwave-therapie, of ESWT (extracorporale shockwave therapy) is een populaire methode om chronische peesaandoeningen te behandelen. Een shockwave-apparaat geeft geluidsgolven met een hoge energiewaarde. Deze golven stimuleren de stofwisseling en bloedcirculatie in aangedane pezen, waardoor het herstelproces versneld op gang komt. Overbelast of verzwakt peesweefsel wordt met shockwave-therapie sterker en kan weer meer belast worden.

Zoekt u een praktijk gespecialiseerd in shockwave-therapie? Bij Echozorg behandelen we sinds 2006 peesaandoeningen met shockwave-therapie. Maak een afspraak met Echozorg. Bel 0229-215350. 

Is shockwave therapie geschikt voor u

shockwave-therapie=peesonstekingen

Shockwave-therapie is niet meer weg te denken als eerste behandelvorm bij peesklachten zoals hielspoor en achillespeesklachten. Omdat we bij Echozorg shockwave-therapie al bijna tien jaar toepassen, weten we dat shockwave vooral goed kan werken bij deze twee aandoeningen. Behandelingen met shockwave-therapie zijn minder geschikt bij een tennis- of golferselleboog. Voor deze aandoeningen zijn echogeleide injectie therapieën zoals echogeleid aanprikken van de pees (PNT) of (PRP) effectiever. Ook voor schouder- en heupklachten is shockwave-therapie niet erg effectief. Schouder- en heupklachten worden meestal niet alleen veroorzaakt door overbelaste pezen.

Hoe verloopt een behandeling?

shockwave-therapie-hielpijn-achillespees-peesontsteking

Een behandeling met shockwave-therapie begint met een intake, een lichamelijk en een echografisch onderzoek. Zo wordt exact bepaald of er sprake is van een peesaandoening of dat uw klachten worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een peesschede- of slijmbeursontsteking. Met echografie kan goed worden bepaald of een behandeling met shockwave-therapie zinvol is.

Indien shockwave geïndiceerd is, volgt de behandeling met het shockwave-apparaat. Bij aanvang is deze behandeling pijnlijk, maar dat wordt geleidelijk minder. Stap voor stap wordt de intensiteit wat verhoogd. Als de therapie aanslaat, heeft u ongeveer vier tot zeven behandelingen nodig over een periode van 2-3 maanden. Wanneer uw peesklachten níet te behandelen zijn met shockwave, bieden we een toegesneden andere peesbehandeling aan.

Onze resultaten mogen gezien worden Maak een afspraak

hielpijn-hielspoor-pijnloos-lopenEchozorg is een echografisch diagnose- en behandelcentrum. Sinds 2006 behandelen we jaarlijks veel patiënten met shockwave-therapie van hun hielpijn en achillespeesklachten af.Echozorgheeft geen wachtlijsten, dus bel ons voor een intake gesprek en een echo onderzoek. Wanneer u een afspraak maakt met Echozorg, weet u snel wat er aan de hand is en helpen we u van de pijn af.

Met meer dan 14.000 uitgevoerde echo onderzoeken en 10.000 shockwave behandelingen is Echozorg de meest ervaren praktijk van West-Friesland op het gebied van shockwave. We helpen u graag.

Juist de combinatie van een echo onderzoek en behandeling op één adres

maakt een afspraak bij Echozorg zo aantrekkelijk.

Locaties Echozorg


Hoorn

Locatie Echozorg Hoorn Sanaderm
Kliniek Sanaderm
Geldelozeweg 31
1625 NW Hoorn
Tel: 0229 – 215350
(Mediamakt & Avondlicht)


Amsterdam Noord

Locatie AMCN
Asterweg Medisch Centrum Noord
Asterweg 6
1031 HN A’dam Noord
Tel: 020 – 2258766
Praktijk Nederhof en Micic


Haarlem

Locatie echozorg Haarlem
Gezondheidscentrum ZuidWest
Faradaystraat 2
2014EN Haarlem
Tel: 023 – 2001048
Praktijk: De Fysiotherapeuten (BG)