Knieklachten

Snel een orthopedisch onderzoek Maak een afspraak

Het kniegewricht is het grootste gewricht van ons lichaam. Een gezonde knie laat het been vrij bewegen. Verder absorbeert de meniscus de schokken en belasting die ontstaan bij het lopen, rennen en springen.

De knie is zeer beweeglijk maar tezelfdertijd weinig stabiel. Het id één van de zwaarst belaste gewrichten.

Knie aandoeningen komen dan ook veel voor. We zien bij Echozorg veel patiënten met knieslijtage, een ontsteking in het kniegewricht, een runner’s knie, jumper’s knie en gewrichtsband- of meniscus beschadigingen.

Bij Echozorg wordt u binnen een week onderzocht en zo mogelijk behandeld.

Conservatief als het kan - Operatief als het moet Maak een afspraak

Een knie onderzoek bestaat altijd uit een intake en lichamelijk onderzoek. De orthopeed gaat na wat er precies is gebeurd en onderzoekt uw knie.

Vaak wordt er een röntgenonderzoek gemaakt om te bekijken of er sprake is van slijtage of botafwijkingen. Een röntgenfoto laat geen letsels van de meniscus, de gewrichtsbanden, de pezen en kraakbeen zien.

Bij twijfel kan het nodig zijn om een MRI of CT scan te maken. Met echografie kan worden bekeken of er sprake is van een zwelling in het kniegewricht. Ook kunnen kniepezen en gewrichtsbanden goed worden onderzocht.

We doen onderzoek zonder omwegen. Ons motto bij kniebehandelingen is: Conservatief als het kan – Operatief als het moet.

Knieklachten? Maak een afspraak met Echozorg.

Echozorg Hoorn, tel: 0229 - 215350

Veel voorkomende knieaandoeningen