Pijn bij handelingen boven de schouder?
Zijwaarts reiken veroorzaakt pijn?
Wordt u wakker van de schouderpijn?

Grote kans dat u last heeft van een schouder peesontsteking.
Een peesontsteking in de schouder komt veel voor en kan lang aanhouden. Met de One-Week-Echo-Formule van Echozorg weet u binnen één week of uw schouderpijn veroorzaakt wordt door ontstoken schouderpees.

De orthopeed en echografist van Echozorg werken efficiënt samen aan een goede diagnose en effectieve behandeling. We hebben ruim 10 jaar ervaring met het echogeleid behandelen van schouderklachten. Maak een afspraak, we helpen u graag.

Last van een peesontsteking? Eerst Zien, Dan Behandelen

Dat is ons motto. Veel schouderklachten lijken ‘van buiten‘ op elkaar. Met echografie zie je ‘van binnen‘of er sprake is van een peesontsteking.

Met de One-week-Echoformule wordt u altijd gelijktijdig gezien door de Pieter Schillemans, orthopeed en Robert de Zoete echografist. Wij combineren het inzicht van een orthopeed met echografie. Zo komen wij één consult tot een goede diagnose. Indien geïndiceerd kan in dezelfde zitting een echogeleide injectie plaatsvinden.

Een peesontsteking is vaak goed te behandelen met een echogeleide injectie. Het resultaat is meestal snel minder pijn. U wordt binnen één week onderzocht en behandeld.

Pieter Schillemans (orthopeed) Robert de Zoete (echozorg)

Pieter Schillemans & Robert de Zoete

Snel van de schouderpijn af? Vraag uw huisarts om een verwijzing naar orthopedie bij Echozorg

Maak een afspraak bel: Echozorg

Lees meer over een schouder peesontsteking

Schouderpeesklachten komen op alle leeftijden veel voor, maar vooral mensen tussen 40 en 60 jaar kunnen last van de schouderpezen krijgen.

— De meeste schouderpeesklachten ontstaan sluipenderwijs door overbelasting, bijvoorbeeld door bovenhandse sporten of werkzaamheden, een slechte houding of een val.

Veel mensen denken bij schouderpeesklachten snel aan een ontsteking. De schouder is vaak gezwollen en voelt warm aan. Toch komt een ‘echte’ peesontsteking weinig voor. Meestal is er sprake van een peesbeschadiging, veroudering, een kalkafzetting of een scheur in een pees.

schouder-peesontsteking

Schouderklachten? Direct duidelijkheid met echografie

Veel schouderaandoeningen lijken van ‘buiten’ op elkaar. Daarom vinden wij van Echozorg het echo-onderzoek zo belangrijk bij schouderklachten.

Met echografie kunnen we van ‘binnen’ bepalen of de klachten veroorzaakt worden door een peesontsteking of dat er sprake is van een slijmbeursontsteking of een frozen shoulder.

We kunnen letterlijk inzoomen in de schouder en krijgen zo een compleet beeld van uw aandoening.

Echografisch onderzoek is daarom onontbeerlijk om de juiste diagnose te stellen en een passende behandeling aan te bieden.

schouder echo onderzoek

Lichamelijk onderzoek door orthopeed

Orthopeed Pieter Schillemans van Echozorg zal eerst uw schouder lichamelijk onderzoeken. Daarna volgt direct het echo onderzoek. Bij Echozorg kijkt de orthopeed altijd mee tijdens het echo onderzoek. Daarom geen vertraging. Als er een compleet beeld is worden de behandelopties besproken.

Alle onderzoeken en behandelingen van Echozorg vallen onder de paraplu van EchoCura. Een Zelfstandig Behandelcentrum voor orthopedische klachten.

Behandelingen worden vergoed vanuit de basiszorg, op verwijzing van de huisarts naar orthopedie.

orthopeed-schouder-onderzoek

Met een echogeleide injectie snel minder pijn

Veel schouder peesontstekingen zijn goed te behandelen met een echogeleide injectie in de bovenliggende slijmbeurs.

—ontsteking in zowel de pees als de slijmbeurs.

Bij een echogeleide injectie kunnen we een ontstekingsremmend vloeistof precies in de slijmbeurs injecteren. Hierdoor ontstaat als het ware een pijn time-out.

Een echogeleide injectie is veel nauwkeuriger en daarom effectiever dan een ‘blinde’ injectie. Het werkt sneller en beter dan het slikken van ontstekingsremmende medicijnen of fysiotherapie. Daarbij komt dat een echogeleide injectie geen injectieschade veroorzaakt aan omliggende pezen en spieren.

Bij Echozorg behandelen we jaarlijks honderden patiënten met een echogeleide injectie vanwege een pees-
of slijmbeursontsteking. Met een echogeleide injectie kunnen we niet alleen medicatie exact op de juiste plaats injecteren. We kunnen ook eerst een proefverdoving geven, om zo de precieze oorzaak te achterhalen.

Mochten de klachten ondanks echogeleide injecties en fysiotherapie toch aanhouden? Dan kan soms een operatie zinvol zijn. De orthopeed van Echozorg kan u er alles over vertellen.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=y-OKhsBQLbw[/embedyt]

Schouder peesontsteking? Vraag uw huisarts om een verwijzing orthopedie bij Echozorg. U wordt binnen een week onderzocht en behandeld.

Maak een afspraak met Echozorg

Nog meer weten?

Hieronder leest u alles over een peesontsteking in de schouder

Gezwollen-sljmbeurs-inklemming-peesontsteking-schouder-pijnlijk-ac-gewricht-frozen-shoulder-slijmbeursontsteking-schouderSchouderpeesklachten komen op alle leeftijden veel voor, maar vooral mensen tussen 40 en 60 jaar kunnen last van de schouderpezen krijgen. Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor deze peespijn: veroudering, overbelasting of een beschadiging van de pezen onder het schouderdak.

De meeste schouderklachten ontstaan sluipenderwijs door overbelasting: door lang of veel werk boven de schouder te verrichten, zoals behangen, een plafond witten of ramenlappen. Hierdoor krijgen vooral mensen die veel of zwaar bovenhands werk doen last van hun schouderpezen, zoals schilders, stukadoors, glazenwassers en mensen die in de zorg werken.

Ook wie een bovenhandse sport beoefent, zoals zwemmen, volleyballen en tennissen, kan klachten van de schouderpees krijgen. Bovendien lopen mensen met een bolle bovenrug of een slechte houding een extra risico. Vaak is er een combinatie van factoren: overbelasting, een val en/of een slechte houding.

Hoe ontstaan schouderpeesklachten?

Overbelaste schouderpezen worden dikker, of zwellen op. Dat komt omdat pezen zijn gemaakt van sterke strengen collageen (bindweefsel); ze lijken op dik gevlochten touw. Een pees die veelvuldig (extra) wordt belast, gaat een verkeerd soort bindweefsel aanmaken. Ze raakt als het ware ‘verweekt’ en er ontstaat tendinose: een soort pees-moeheid, goed te vergelijken met metaalmoeheid, dat immers ook ontstaat door langdurige overbelasting.

De verweekte schouderpees wordt dikker en de bovenliggende slijmbeurs zwelt op. De schouderpees en slijmbeurs ‘schuren’ dan langs het bot van het schouderdak. Dit vergroot de irritatie in zowel de pees als in de slijmbeurs. Het gevolg is dat de schouder niet meer soepel beweegt. Dit wordt inklemming of impingement genoemd. Er ontstaan pijn en bewegingsbeperkingen. Uiteindelijk kan er zelfs een scheur(tje) in de pees ontstaan.

Bij schouderklachten denken velen aan een ontsteking van de pees, omdat een pijnlijke schouder vaak gezwollen is en warm aanvoelt. Toch komt een ‘echte’ ontsteking van de schouderpezen niet zo vaak voor. Eigenlijk gebeurt dit alleen wanneer een pees (deels) is ingescheurd. Dit kan acuut gebeuren, door een val bijvoorbeeld, vertilling of een verkeerd geraakte bal met tennis. Lees meer over inklemming en impingement op de pagina schouderaandoeningen.

Andere schouderpeesaandoeningen

Scheur in de schouderpees

scheur-supraspinatus-pees-schouder-pijnSchouderpezen kunnen deels of volledig inscheuren. Een scheur kan acuut ontstaan door een val met gestrekte armen. Scheuren kunnen ook geleidelijk ontstaan door overbelasting. Wie ouder is dan zestig jaar heeft meestal een of meer scheurtjes in de pezen, zonder dat dit pijn doet of belemmert. Een grotere scheur kan wel degelijk last veroorzaken. Pezen groeien nooit vanzelf weer vast.

Lees alles over peesrupturen op de pagina Schouder peesruptuur

Kalkafzetting in de schouderpezen

supraspinatus-pees-kalkafzetting-schouder-pijnKalkafzetting in de schouderpezen is één van de pijnlijkste aandoeningen in de schouder. Vooral wanneer de kalk in aanraking komt met de slijmbeurs, en er een heftige slijmbeursontsteking ontstaat. Het is onbekend waardoor deze kalkafzetting wordt veroorzaakt. In principe lost ze vanzelf weer op. Dit kan echter lang duren — enkele maanden tot een jaar. Intussen kunnen er andere klachten door ontstaan, vooral terugkerende slijmbeursontstekingen. De ernst en de duur van uw klachten bepalen of u zich wel of niet wilt laten behandelen.

Lees alles over kalkpezen op de pagina Kalkpees

Symptomen van een schouder peesontsteking

 • Pijn en moeite met bewegen, vooral bij bovenhandse activiteiten, zoals een arm opheffen, haren kammen of föhnen, tillen of iets uit een keukenkastje pakken
 • Ook het laten zakken van de arm kan pijnlijk zijn, net als kleding aan- of uittrekken
 • De pijn kan uitstralen van de voorkant van de schouder naar de zijkant van de bovenarm
 • Een onverwachte beweging doet echt pijn
 • Liggen op de pijnlijke schouder veroorzaakt klachten
 • Bij sporten als tennis, fitness en aerobic kan veel pijn ontstaan. Als de klachten aanhouden, kan er krachtverlies of stijfheid optreden

Een lichamelijk én een echo-onderzoek

lichamelijk-onderzoek-schouder-pijn-slijmbeurs-frozen-shoulder-acSinds 2007 onderzoeken de orthopeed en de echografist van Echozorg schouderklachten standaard op twee manieren. We beginnen altijd met een lichamelijk onderzoek. Daarna kijken we ín de schouder met behulp van een echoapparaat. We kunnen letterlijk inzoomen in de schouderpezen en de slijmbeurs. Zo krijgen wij een compleet beeld van wat er aan de hand is.

Met echografie kunnen we zien of de schouderpezen en de slijmbeurs verdikt zijn en/of inklemmen. Ook kunnen we andere schouderaandoeningen uitsluiten. Bijvoorbeeld een verdikt en ontstoken gewrichtskapsel (frozen shoulder), een peesscheur of een kalkpees.

Zonder echo kan een inklemming gemakkelijk verward worden met een bijvoorbeeld een pijnlijk AC-gewricht of een bicepspees ontsteking. De symptomen van deze aandoeningen lijken erg op elkaar.

Met echografie weten we sneller en beter:

 • De diagnose
 • Wat de oorzaken zijn van de aandoening
 • Hoe ernstig de klacht is
 • Wat we eraan gaan doen
 • Welke andere aandoeningen we kunnen uitsluiten

Juist de combinatie van een lichamelijk en echografisch onderzoek maakt het mogelijk veelal om in één consult een goede diagnose te stellen en een passende behandeling aan te bieden. Let op: Echografie is niet voor alle schouder aandoeningen geschikt. Soms is het nodig om een röntgen- of MRI-onderzoek te laten doen.

Wat laat een echoapparaat zien

Met een echoapparaat kunnen beschadigingen in de schouderpezen al in een vroegtijdig stadium geconstateerd worden. Bij overbelaste schouderpezen verandert de gezonde witte kleur van het peesbindweefsel in grijs en zwart. Het bindweefsel ligt niet meer netjes geordend, want de verbindingsstukjes tussen de peesvezels gaan kapot. De peesvezels raken verward en liggen als het ware schots en scheef door elkaar heen. De pezen en slijmbeurs raken gezwollen. Daarnaast ontstaan er littekenweefsel en soms scheuren en peesverkalkingen.

Behandeling

slijmbeursontsteking-echogeleide-injectieDe pijn van een peesontsteking in de schouder wordt veelal vanzelf minder. Is dat niet het geval dan kan de pijn op vier manieren worden behandeld:

 • Medicatie: het slikken van pijnstillers en of ontstekingsremmers. Vooral ’s nachts kan dat uitkomst bieden.
 • Fysiotherapie: door houdingstherapie en/of spiertraining van de spieren rondom het schoudergewricht, de bovenrug en schouderbladen verbetert de draaiing van het schouderblad. Zo ontstaat er meer ruimte tussen het schouderdak en de schouderkop. Daardoor hebben de slijmbeurs en schouderpezen meer ruimte en neemt het inklemmen af.
 • Echogeleide injectie: Veel patiënten reageren gunstig op injectie met een ontstekingsremmend middel wat betreft pijn, zwelling en beweeglijkheid. Doordat de slijmbeurs slinkt, komt er meer ruimte voor de schouderpezen tussen de kop van de bovenarm en het schouderdak. Daardoor wordt het gemakkelijker om onder begeleiding van een fysiotherapeut de spieren rondom de schouder te trainen. Een injectie met een ontstekingsremmend middel wordt bij Echozorg altijd onder echogeleiding gedaan.
 • Operatie: Mochten de klachten lang aanhouden en ondanks injecties en fysiotherapie niet afnemen dan kan een operatie door de orthopedisch chirurg uitkomst bieden.

De voordelen van een echogeleide injectie

Bij een echogeleide injectie volgen we de naald met de echo, zodat die precies in de slijmbeurs uitkomt.

Voordelen:

 • een echogeleide injectie is veel nauwkeuriger dan een ‘blinde’ injectie
 • veel injecties kunnen niet zonder beeldvorming gegeven worden
 • er zijn geen stralingsrisico’s voor de patiënt en de zorgverlener
 • een echogeleide injectie is minder pijnlijk dan een blinde injectie
 • echogeleide injecties zijn veiliger en er is minder kans is op injectieschade aan de omliggende zenuwen, pezen en spieren

Maar het allerbelangrijkste voordeel van een echogeleide injectie is dat het effectiever is dan een blinde injectie. Hiervoor is steeds meer bewijs.

Hoe lang een injectie helpt hangt af van de ernst van de ontsteking en kwaliteit van de schouderpezen. Maar ook van ruimte tussen de kop van de bovenarm en het schouderdak, werkzaamheden en lichaamshouding.

Hoe verloopt een echogeleide injectie?

Als uit het lichamelijk en echografisch onderzoek blijkt dat u baat kan hebben bij een echogeleide injectie in de slijmbeurs, dan kunnen in overleg met u dit tijdens het eerste consult doen

U ligt op de zij of op uw rug. De medicatie wordt onder echogeleiding precies in de slijmbeurs gedeponeerd om het ontstekingsproces te remmen.

Wat wordt geïnjecteerd?

Meestal wordt een mengsel van Xylocaine en Kenacort of Depomedrol gebruikt. Xylocaine is een lokaal verdovende stof. Het verdovende effect houdt circa twee uur aan. Kenacort en Depomedrol zijn corticosteroïden, de chemische variant van het lichaamseigen bijnierschorshormoon. Veel patiënten reageren hier gunstig op wat betreft pijn, zwelling en beweeglijkheid.

Wat kunt u verwachten van een injectie met een corticosteroïd?

De ontzwellende werking van corticosteroïden begint meestal op de tweede dag na de injectie. De eerste dagen na een injectie is het niet ongebruikelijk dat de pijn toeneemt. Corticosteroïden zijn na een maand uitgewerkt, maar de ontsteking en pijn blijven enkele weken tot maanden weg.

Let op: Als u bloedverdunnende middelen gebruikt (bijvoorbeeld Sintrom, Ascal) dient u dit door te geven.

Bijwerkingen

 • Pijn toename. Gedurende enkele dagen tot een week kunnen de klachten verergeren als reactie op de prik
 • Soms is er wat zwelling en warmte. Een pijnstiller of ice-pack kan in deze fase het ongemak verminderen
 • Roodkleuring van het gelaat. Meestal is dit binnen enkele dagen verdwenen
 • Hormonale schommelingen die onder andere kunnen leiden tot menstruatiestoornissen
 • Ontregeling van de glucosespiegel bij diabeten. Advies: regelmatige bloed- suikercontrole gedurende de eerste 1-2 weken
 • Zelden treden lokale huidafwijkingen op zoals dunner worden, stugger worden of verkleuring van de huid
 • Zeer zelden allergie

Let op: Als u bloedverdunnende middelen gebruikt (bijvoorbeeld Sintrom, Ascal) dient u dit door te geven.

Na een echogeleide injectie

Na een echogeleide injectie moet u uw arm zo min mogelijk boven de schouders bewegen of onverwachte bewegingen maken. Om goed te kunnen herstellen is het belangrijk dat u niet verder beweegt dan u kunt.

Als de pijn minder wordt, gaat u vanzelf meer met de arm doen. Forceer dit niet. Kijk dus uit met grote bewegingen en zet niet langdurig kracht met uw schouder en arm.

Na een injectiebehandeling geven we het volgende advies:

 • Eerst 3 dagen echt niet met de arm boven de schouders
 • Dan 3 weken niet echt de arm boven de schouders belasten
 • Tenslotte 3 maanden voorzichtig aan!

Indien noodzakelijk maken we na de injectie een afspraak voor een controle. We kijken dan of de slijmbeurs ontsteking is verdwenen. Ook krijgt u advies hoe u deze schouderklachten kunt voorkomen. Soms is een tweede injectie nodig.

Behandelingen bij een scheur in een schouderpees

PRP-platelets-rich-plasmaDe behandeling hangt af van uw leeftijd, de duur van de klachten, de intensiteit van de klachten, de oorzaak van de scheur en de scheur zelf. Bij ernstige scheuren is soms een operatieve behandeling nodig. Bij partiële scheuren kan een injectie met corticosteroïden in de slijmbeurs de pijn verminderen. Ook kunnen behandelingen met PRP zinvol zijn bij een partiële ruptuur. Lees alles op de pagina Schouder peesscheur

Behandelingen bij kalkneerslag in de schouderpees

kalkafzetting-schouder-pees-barbotage-behandelingBij schouderklachten als gevolg van een inklemmende kalkaanslag in de schouderpees, kan in eerste instantie ook een injectie met een ontstekingsremmend middel in de slijmbeurs worden overwogen. Hierdoor vermindert de irritatie ten gevolge van de kalk. De patiënt kan dan lang pijnvrij zijn.

Mochten de klachten terugkomen, dan is barbotage een optie. Barbotage is het echogeleid aanprikken van de kalkafzetting, waardoor de kalk oplost. De kalk wordt doorgeprikt en doorgespoeld. Een gedeelte van de kalk verlaat de schouder via een van de naalden. Het andere gedeelte wordt door het lichaam zelf verwijderd. Een barbotage wordt verdoofd uitgevoerd. Lees alles op de pagina Kalkpees.

Aan item wordt gewerkt.

Operaties bij een aanhoudende schouder peesontsteking

Het doel van de operatie is om de schouderpijn weg te nemen. Dit wordt bereikt door de slijmbeurs te verwijderen. Ook wordt één van de gewrichtsbanden van de schouder deels te verwijderd en enkele millimeters van de onderzijde van het schouderdak afgeschaafd. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat een operatieve behandeling beter is dan een behandeling met fysiotherapie en/of injecties met ontstekingsremmers. Daarom wordt wordt deze operaties alleen uitgevoerd wanneer allen niet operatieve behandelingen geen klachtenverlichting opleveren. Verbetering van beweeglijkheid en vermindering van pijn wordt bij 77% van de geopereerde patiënten bereikt. Van de patiënten is 88% tevreden over het resultaat van de operatie. Meestal wordt de operatie middels een kijkoperatie uitgevoerd. Indien er nog andere afwijkingen zijn een gescheurde pees, dan wordt vaak gekozen voor een “open” procedure. De resultaten met beide procedures zijn identiek.

Kijkoperatie

Er wordt een incisie van ongeveer 1 cm aan de achterzijde van de schouder gemaakt. Er wordt een glasvezel kijkbuis (arthroscoop) in het schoudergewricht gebracht die aangesloten is op een camera. De binnenkant van het schoudergewricht wordt in zijn geheel bekeken en de beelden worden zichtbaar op een monitor. Vervolgens wordt de kijkbuis onder het schouderdak gebracht. Via een incisie van ongeveer 1 cm aan de zijkant van de schouder wordt instrumentarium ingebracht waarmee de slijmbeurs, een deel van de coraco-acromiale gewrichtsband en de onderzijde van het schouderdak worden verwijderd. Voor zover mogelijk worden de pezen van de rotatorenmanchet bekeken. De wondjes worden gesloten met een hechting. Er worden pleisters en een mitella of sling aangelegd.

Er wordt een incisie van ongeveer 1 cm aan de achterzijde van de schouder gemaakt. Er wordt een glasvezel kijkbuis (arthroscoop) in het schoudergewricht gebracht die aangesloten is op een camera. De binnenkant van het schoudergewricht wordt in zijn geheel bekeken en de beelden worden zichtbaar op een monitor. Vervolgens wordt de kijkbuis onder het schouderdak gebracht. Via een incisie van ongeveer 1 cm aan de zijkant van de schouder wordt instrumentarium ingebracht waarmee de slijmbeurs, een deel van de coraco-acromiale gewrichtsband en de onderzijde van het schouderdak worden verwijderd. Voor zover mogelijk worden de pezen van de rotatorenmanchet bekeken. De wondjes worden gesloten met een hechting. Er worden pleisters en een mitella of sling aangelegd.

[embedyt]

[/embedyt]

“Open procedure”

Er wordt een incisie van ongeveer 5 cm aan de zijkant van de schouder gemaakt. De deltaspier (m.deltoideus) wordt weggehouden en deels losgemaakt van het schouderdak. De slijmbeurs, het ligamentum coraco-acromiale en de onderzijde van het schouderdak worden verwijderd. Voor zover mogelijk worden de pezen van de rotatorenmanchet bekeken. De deltaspier wordt, indien mogelijk, teruggehecht aan het schouderdak. De wond wordt gesloten met hechtingen. Er wordt een pleister en een mitella of sling aangelegd.

Na de operatie

Vanaf de eerste dag na de operatie direct gestart te worden met oefenen (pendeloefeningen). De eerste 6 weken mag u de arm niet boven schouderniveau heffen. Onder dit niveau mag u de arm gebruiken op geleide van de klachten; ook mag u de mitella/sling afdoen wanneer u wilt. Na 6 weken zal de beweeglijkheid worden uitgebreid op geleide van de klachten. De totale revalidatie tot het eindresultaat is bereikt duurt ongeveer 3- 6 maanden. Autorijden mag u weer doen op het moment dat u verantwoord kunt deelnemen aan het verkeer (“noodingreep” kan maken). Fysiotherapeutische begeleiding is gewenst tijdens het revalidatieproces.

Complicaties

De meest voorkomende complicaties zijn: een nabloeding/bloeduitstorting, infectie (0-3.4%), stijf worden van de schouder (frozen shoulder) (8-10%), trombosebeen/-arm (0.01%) of letsel aan structuren rond de schouder zoals zenuwen/bloedvaten; binnen 6 jaar na de operatie ondergaat ongeveer 16% van de patiënten opnieuw eenzelfde of andere schouderoperatie.

Tarieven en vergoedingen

Kijk op pagina tarieven en vergoedingen

Hoe maak ik een afspraak met de One-Week-Echo-Formule?

Stap 1

Verwijzing huisarts naar orthopedie

 • U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts
 • Afspraak binnen één week
 • Onderzoeken en behandelingen vallen onder de basispolis en worden vergoed
 • Bel echozorg

Stap 2

Onderzoek en diagnose

 • Een intake, een orthopedisch en echo onderzoek in één consult
 • Onze orthopeed en echografist komen snel tot goede diagnose
 • Geen vertraging, niet van het kastje naar de muur

Stap 3

Behandeling op maat

 • De orthopeed stelt indien mogelijk een behandeling voor
 • Echogeleide injecties voor een peesontsteking kunnen meestal tijdens het eerste consult worden uitgevoerd. U heeft snel minder pijn.

Verzekerde zorg: Echozorg onder paraplu van EchoCura

Echozorg

Alle consulten, onderzoeken en behandelingen die Echozorg uitvoert zijn gekenmerkt als medisch specialistische zorg door een orthopedisch chirurg.

De consulten, onderzoeken en behandelingen worden daarom vergoed vanuit de basispolis van uw ziektekostenverzekering.

Voor meer informatie:
Kijk op de pagina Tarieven en vergoedingen

EchoCura

Onderzoeken en behandelingen van Echozorg vallen onder de paraplu van EchoCura. Een Zelfstandig Behandelcentrum voor orthopedische klachten.

Onderzoeken en behandelingen worden vergoed vanuit de basiszorg op basis van een verwijzing van de huisarts naar orthopedie. Let op: Het eigen-risico is van toepassing.

Voor meer informatie kijk op de pagina EchoCura.

Locaties Echozorg


Hoorn

Locatie Echozorg Hoorn Sanaderm
Kliniek Sanaderm
Geldelozeweg 31
1625 NW Hoorn
Tel: 0229 – 215350
(Mediamakt & Avondlicht)


Amsterdam Noord

Locatie AMCN
Asterweg Medisch Centrum Noord
Asterweg 6
1031 HN A’dam Noord
Tel: 020 – 2258766
Praktijk Nederhof en Micic


Haarlem

Locatie echozorg Haarlem
Gezondheidscentrum ZuidWest
Faradaystraat 2
2014EN Haarlem
Tel: 023 – 2001048
Praktijk: De Fysiotherapeuten (BG)