Wat is een Percutane Needle Tenotomie? Eerst Een Echo

achillespees-PNT-percutane-needle-tenotomie

Een Percutane Needle Tenotomie (PNT) is een echogeleide behandeling voor chronische peesaandoeningen, waarbij de bloedtoevoer in een pees van binnenuit wordt gestimuleerd.

Sinds 2011 behandelen we bij Echozorg peesaandoeningen met PNT.

Tijdens een PNT behandeling prikken we met behulp van echografie de aanhechting van de achillespees onder verdoving aan. De kleine bloedingen die zo in de pees ontstaan, brengen een verhoogde celstofwisseling in het peesweefsel op gang, waardoor het zelfhelend vermogen van de aangedane pees letterlijk wordt geprikkeld.

 

Is PNT geschikt voor u Direct contact

Schouder-pees-gewrichtsklachten

Bij een tennis-of golferselleboog is een PNT een goede eerste keuze. Fysiotherapie, maar ook shockwave-therapie hebben eigenlijk weinig effect bij deze elleboogklachten. Maar ook bij hielspoor, jumper’s knie en bepaalde achillespeesklachten is een PNT behandeling een goede optie.

We injecteren in principe nooit corticosteroïden in een pees. Het is bekend dat injecties met corticosteroïden schadelijk zijn voor peesvezels en dat de kans op terugval vergroot. Er kunnen enkele (verschillende) behandelingen nodig zijn om het herstelproces op gang te brengen.

Hoe werkt een PNT behandeling? Echografie

PRP-Platelets-rich-plasma-bloedplaatjes-heeling-PNTIn het bloed zitten bloedplaatjes. Deze spelen een belangrijke rol bij het natuurlijk herstel van weefsels, omdat er veel groeifactoren in zitten. Door het aangedane gedeelte van een pees aan te prikken, ontstaat er kleine bloedingen in de pees waardoor er groeifactoren vrij komen vanuit de bloedplaatjes. Zodra bloedplaatjes in contact komen met beschadigd weefsel, komen er groeifactoren vrij, met als gevolg het aantrekken van ontstekingscellen. Bij beschadigd peesweefsel activeert dit de aanmaak van nieuwe sterke peesvezels.

Een Percutane Needle Tenotomie kan worden gecombineerd met een PRP behandeling. Dat is een behandelmethode waarbij dan ook nog lichaamseigen bloedplaatjes in de pees worden geïnjecteerd.

Hoe verloopt een behandeling? Echografie

echografie-elleboog-tennisEen behandeling begint met een intake, een lichamelijk en een echografisch onderzoek. Zo wordt exact bepaald of uw pees- of gewrichtsklachten behandeld kunnen worden met PNT.

Als blijkt dat u baat kan hebben bij een PNT, dan maken we een afspraak op het prikspreekuur. Dit vindt plaats onder toezicht van een arts. De pees wordt eerst echogeleid verdoofd. Vervolgens worden er met een naald puntbloedinkjes gemaakt in de pees. Een klein beetje ontstekingsremmend middel kan boven en onder de pees worden gedeponeerd tegen de napijn van de behandeling.

Wat kunt u verwachten van een behandeling met PNT Echografie

napijnDe meeste mensen ervaren napijn na een behandeling. Deze kan vaak hevig zijn. Ook kunt u een afname van beweeglijkheid ervaren. Dit is slechts tijdelijk! De eerste week na en de week voor de injectie kunt u beter geen ontstekingsremmers zoals slikken. Paracetamol is geen probleem.

Gemiddeld heeft u één à drie behandelingen nodig. Het effect is na zes weken merkbaar

 

Onze resultaten mogen gezien worden Echografie

hielpijn-hielspoor-pijnloos-lopenEchozorg is een echografisch diagnose- en behandelcentrum. Sinds 2011 behandelen we jaarlijks veel patiënten met een PNT van hun hielpijn en tennis- of golferselleboog af.

Een afspraak is snel gemaakt!

Echozorg heeft geen wachtlijsten, dus bel ons voor een intake gesprek en een echo onderzoek. Wanneer u een afspraak maakt met Echozorg, weet u snel wat er aan de hand is en helpen we u van de pijn af.

Met meer dan 14.000 uitgevoerde echo onderzoeken en 4000 echogeleide injecties is Echozorg de meest ervaren praktijk van West-Friesland op het gebied van shockwave. We helpen u graag.

Juist de combinatie van een echo onderzoek en behandeling op één adres

maakt een afspraak bij het Echozorg zo aantrekkelijk.

Bel: 0229 215 350