One-Week-Echo-Formule

De One-Week-Echo-Formule is een efficiënt orthopedisch echospreekuur voor mensen met schouder- , pees- en gewrichtsklachten. Deze beproefde methode is in 2011 ontwikkeld door Rob de Zoete (echografist) en Gijs Langevoort, orthopedisch chirurg NP.

Orthopedie & echografie in één consult

Echodiagnostiek geeft efficiënt en zonder stralingsbelasting bij veel patiënten met klachten aan het bewegingsapparaat direct duidelijkheid over de oorsprong van de klachten en over de mogelijkheden voor behandeling.

Daarom combineren orthopeed Pieter Schillemans en echografist Robert de Zoete in één consult het inzicht van een orthopeed met echografie. Zo komen we snel tot een goede diagnose en een passende behandeling.

Met echografie zoomen we letterlijk in op de klacht en zien we wat er aan de hand is. U kunt zelf op de echo meekijken naar een geïrriteerde slijmbeurs of een overbelaste pees; u ziet vocht in een gewricht of een verdikking van het gewrichtskapsel.

Orthopeed Pieter Schillemans en Robert de Zoete Echografist

Robert de Zoete & Pieter Schillemans

Echogeleide behandelingen

Echografie is niet alleen voor diagnostiek een uitstekend hulpmiddel, maar ook bij de behandeling van klachten. Als we weten wat er aan de hand is, weten we ook wat we eraan kunnen doen. Indien geïndiceerd kan tijdens het eerste consult een echogeleide behandeling plaatsvinden.

Bij een echogeleide injectie volgen we de naald met de echo zodat die precies in het gewricht uitkomt. Het belang van echografie hierbij is evident. Injecties die echogeleid worden gegeven zijn niet alleen veel nauwkeuriger en maar ook0 effectiever dan ‘blinde’ injecties. De ontstekingsremmende vloeistof komt daadwerkelijk in het gewrichtskapsel terecht en veroorzaakt geen schade aan de omliggende pezen en spieren.

Echodiagnostiek van het bewegingsapparaat en echogeleide interventies is al jaren ons specialisme. In de afgelopen 10 jaar hebben we zo’n 14.000 echo onderzoeken en 4.000 echogeleide injecties uitgevoerd. In 2016 werden 800 patiënten naar Echozorg verwezen.

Kortom u wordt binnen één week onderzocht en zo mogelijk behandeld.

Wie voeren de One Week Echo-Formule

Zelfstandig Behandelcentrum EchoCura de uitvoerende partij van de orthopedische echoformule. Een van haar orthopeden, Pieter Schillemans voert de consulten en de behandelingen uit en werkt daarbij nauw samen met de echografist Robert de Zoete.

EchoCura is een Zelfstandig Behandelcentrum met 2 orthopeden werkzaam in de randstad.

 

verzekeringen-zorg-zorgverzekeringen


Tarieven en vergoedingen

Behandelingen en onderzoeken van Echozorg / EchoCura vallen onder de basispolis van de zorgverzekering. U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts naar orthopedie.

Klik hier voor tarieven en vergoedingen.