Jumpers knee behandeling

Een behandeling voor een jumpers kee is niet altijd nodig, want de peesaandoening herstelt binnen één tot twee jaar vanzelf.

Mits u rustig blijft bewegen en uw knie niet teveel belast. Dat is geruststellend nieuws. Wilt u zo lang wachten?

De meeste mensen willen snel geholpen worden. Sommige artsen proberen het herstelproces te versnellen met ontstekingsremmende medicatie en injecties met cortison. Het effect is meestal van korte duur en vooral het medicijn cortison veroorzaakt meer peesschade dan je lief is.

Het is ook niet eenvoudig. Een gekwetste kniepees laat zich niet gemakkelijk herstel voorschrijven. Standaard fysiotherapeutische behandelingen, massages, acupunctuur en andere therapieën hebben weinig effect op peesbeschadigingen.

Peeshelende behandelingen

Een jumpers knee verdient een duurzame oplossing.

Een behandeling die er voor zorgt dat de peescellen sneller gezond en sterk bindweefsel produceren.

We injecteren in principe nooit corticosteroïden in een pees. Het is bekend dat injecties met corticosteroïden schadelijk zijn voor peesvezels en dat de kans op terugval vergroot. Er kunnen enkele (verschillende) behandelingen nodig zijn om het herstelproces op gang te brengen.

Elke jumper’s knie is anders en verdient een behandeling op maat. Hieronder worden de peeshelende behandelingen uitgelegd.

 

Auteur: Robert de Zoete

Ooit afgestudeerd als chiropractor, maar nu al jaren zelf verklaard CEO van Hoorn en omstreken. CEO zul je denken? Yes.....Chief Echo Officer. Mijn motto: een echtgeleide injectie is Altijd Raak!