Al tijden last van een pijnlijke knie? Ook last van stijfheid?
Pijn bij het lopen en buigen?
Steeds meer moeite om in beweging te komen?

Goede kans dat er sprake is van artrose van de knie (slijtage).

Veel mensen denken dat bij knieslijtage niets aan de pijn gedaan kan worden en dat een nieuwe knie de enige oplossing is. Afhankelijk van het stadium van de slijtage kunnen we bij Echozorg kiezen uit verschillende behandelingen voor ouder wordende gewrichten.

De orthopeed en echografist van Echozorg werken efficiënt samen aan een goede diagnose en effectieve behandeling. Maak een afspraak, we helpen u graag.

Knieslijtage? Maak een afspraak met Echozorg.

Jaarlijks behandelen we bij Echozorg veel patiënten met versleten knieën. Genezen kunnen we artrose niet.

Met echogeleide injecties met een ontstekingsremmers, Hyaluronzuur of PRP ervaren veel patiënten maandenlang minder kniepijn en stijfheid. Een nieuwe knie komt pas in beeld als u geen baat heeft bij dit soort behandelingen of bij ernstige slijtage.

Orthopeed Pieter Schillemans heeft 35 jaar ervaring met de conservatieve en operatieve behandeling van knieslijtage. Hij heeft meer dan 5000 knie operaties achter de rug.

Robert de Zoete echografist bij Echozorg heeft ruim 7 jaar ervaring met echogeleide behandelingen met versleten knieën. U bent voor knieslijtage bij Echozorg aan het juiste adres.

Pieter Schillemans (orthopeed) Robert de Zoete (echozorg)

Pieter Schillemans & Robert de Zoete

Lees meer

Wat is knieslijtage – artrose?

Bij artrose van de knie is er sprake van gewrichtsslijtage. Het is een aandoening waarbij het kraakbeen in het kniegewricht beschadigd raakt.

Kraakbeen is een dun elastisch weefsel, dat samen met het gewrichtsvocht ervoor zorgt dat het boven- en onderbeen soepel over elkaar glijden.

Bij artrose gaat de kwaliteit van het kraakbeen achteruit. De bekleding om de botten wordt dunner, ruw en onregelmatig wat pijn veroorzaakt bij bewegen.

Gewrichtskraakbeen heeft geen bloedtoevoer en daardoor nagenoeg geen herstelcapaciteit. Artrose is dus een onomkeerbaar proces. Er is op dit moment geen definitief genezende behandeling voor artrose ‘voor handen’.

Bij ernstige artrose is het kraakbeen helemaal weg gesleten. De botuiteinden gaan elkaar raken, waardoor deze breder worden en botknobbels ontstaan.

In zo’n stadium ervaren patiënten bewegingsbeperkingen en vaak gewrichtsontstekingen bij een misstap of geringe (over)belasting.

knieslijtage artrose, kraakbeen,

Hoe wordt artrose van de knie (slijtage) vastgesteld?

De correcte diagnose wordt gesteld op basis van een lichamelijk onderzoek in combinatie met een röntgenonderzoek.

Op röntgenfoto’s is meestal goed te zien welk deel van het kniegewricht is versleten.

Soms wordt er besloten om kijkoperatie uit te voeren om de binnenkant van het gewricht bekijken en eventuele losse fragmenten verwijderen of schade aan het kraakbeen herstellen.

Echografie wordt steeds meer gebruikt bij het onderzoek van een knie. Met geluidsgolven worden de weke delen rond een knie goed in beeld gebracht. Bijvoorbeeld (te veel) gewrichtsvocht, reumatische afwijkingen, Bakerse cysten, vermindering van kraakbeendikte, een uitpuilende meniscus en/of botwoekeringen zijn met echografie goed te beoordelen.

Echografie is ook een handig hulpmiddel bij het begeleiden van injecties en het bepalen of behandelingen zinvol zijn bij knieartrose of artritis.

Knie echografie-home-echozorg

Onderzoek door orthopeed

Orthopeed Pieter Schillemans van Echozorg zal uw knie eerst lichamelijk onderzoeken. Daarna volgt direct het echo onderzoek. Bij Echozorg kijkt de orthopeed altijd mee tijdens het echo onderzoek. Daarom geen vertraging. Als er een compleet beeld is worden de behandelopties besproken.

Alle onderzoeken en behandelingen van Echozorg vallen onder de paraplu van EchoCura. Een Zelfstandig Behandelcentrum voor orthopedische klachten.

Behandelingen worden vergoed vanuit de basiszorg, op verwijzing van de huisarts naar orthopedie.

orthopedisch onderzoek

Wat zijn de behandelingsmogelijkheden?

Elk patiënt met artrose van de knie is anders. In een vroeg stadium kan knieartrose behandeld worden met pijnstillende en ontstekingsremmende medicijnen. Ook fysiotherapie kan helpen om de knie zo beweeglijk mogelijk te houden en de spieren te versterken.

Jaarlijks behandelen we bij Echozorg veel patiënten met artrose. Helaas kunnen wij bestaande gewrichtsslijtage niet genezen. Maar met onze echogeleide injecties met Corticosteroïden, Hyaluronzuur of soms PRP ervaren veel patiënten met artrose minder pijn.

Door gebruik te maken van echografie kunnen we bij Echozorg een artrose behandeling op maat kiezen. We kunnen precies op het beeldscherm van de echo zien dat de medicatie in het schoudergewricht terecht komt. Een echogeleide injectie is niet alleen nauwkeuriger en veiliger maar heeft ook meer effect.

Bij ernstige artrose kan een operatie de oplossing zijn. Onze orthopeed kan u hierover alles vertellen.

Meer weten? Lees de pagina echogeleide injectie, Hyaluronzuur of PRP.

injectie knie slijtage artrose echogeleide

Knieklachten? Vraag uw huisarts om een verwijzing orthopedie bij Echozorg.

In 2016 werden meer dan 800 patiënten naar Echozorg verwezen.

Maak een afspraak met Echozorg

Hoe maak ik een afspraak met de One-Week-Echo-Formule?

Stap 1

Verwijzing huisarts naar orthopedie

  • U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts
  • Afspraak binnen één week
  • Onderzoeken en behandelingen vallen onder de basispolis en worden vergoed
  • Bel echozorg

Stap 2

Onderzoek en diagnose

  • Een intake, een orthopedisch en echo onderzoek in één consult
  • Onze orthopeed en echografist komen snel tot goede diagnose
  • Geen vertraging, niet van het kastje naar de muur

Stap 3

Behandeling op maat

  • De orthopeed stelt indien mogelijk een behandeling voor
  • Echogeleide injecties in de knie kunnen meestal tijdens het eerste consult worden uitgevoerd. U heeft snel minder pijn

Verzekerde zorg: Echozorg onder paraplu van EchoCura

Echozorg

Alle consulten, onderzoeken en behandelingen die Echozorg uitvoert zijn gekenmerkt als medisch specialistische zorg door een orthopedisch chirurg.

De consulten, onderzoeken en behandelingen worden daarom vergoed vanuit de basispolis van uw ziektekostenverzekering.

Voor meer informatie:
Kijk op de pagina Tarieven en vergoedingen

EchoCura

Onderzoeken en behandelingen van Echozorg vallen onder de paraplu van EchoCura. Een Zelfstandig Behandelcentrum voor orthopedische klachten.

Onderzoeken en behandelingen worden vergoed vanuit de basiszorg op basis van een verwijzing van de huisarts naar orthopedie. Let op: Het eigen-risico is van toepassing.

Voor meer informatie kijk op de pagina EchoCura.

Locaties Echozorg


Hoorn

Locatie Echozorg Hoorn Sanaderm
Kliniek Sanaderm
Geldelozeweg 31
1625 NW Hoorn
Tel: 0229 – 215350
(Mediamakt & Avondlicht)


Amsterdam Noord

Locatie AMCN
Asterweg Medisch Centrum Noord
Asterweg 6
1031 HN A’dam Noord
Tel: 020 – 2258766
Praktijk Nederhof en Micic


Haarlem

Locatie echozorg Haarlem
Gezondheidscentrum ZuidWest
Faradaystraat 2
2014EN Haarlem
Tel: 023 – 2001048
Praktijk: De Fysiotherapeuten (BG)