Gezwollen harde achillespees?
Voelt u een felle pijn achter uw hiel met lopen?
Ervaart u pijn en stijfheid wanneer u in beweging komt?

Grote kans dat u last heeft van een geïrriteerde achillespees.

Achillespeesklachten komen veel voor en kunnen lang aanhouden. Met de One-Week-Echo-Formule van Echozorg weet u binnen één week waar door uw achillespeesklachten veroorzaakt worden.

De orthopeed en echografist van Echozorg werken efficiënt samen aan een goede diagnose en effectieve behandeling. We hebben ruim 10 jaar ervaring met het echogeleid behandelen van geïrriteerde achillespezen. Maak een afspraak, we helpen u graag.

Achillespeesklachten? Eerst zien, dan behandelen.

Dat is het motto van Echozorg. Achillespeesklachten lijken ‘van buiten’ op elkaar. Met echografie kan je letterlijk ‘van binnen‘ inzoomen en zien of er sprake is van een overbelaste achillespees, slijmbeurs- of peesvliesontsteking.

Bij Echozorg wordt u altijd gelijktijdig gezien door de Pieter Schillemans, orthopeed en Robert de Zoete echografist. Wij combineren het inzicht van een orthopeed met echografie. Zo komen wij één consult tot een goede diagnose. Indien geïndiceerd kan in dezelfde zitting een echogeleide injectie plaatsvinden.

Elke achillespeesklacht is anders en verdient een behandeling op maat. Bij de één kan een echogeleide injectie met een ontstekingsremmer in het peesvlies snel de pijn doen afnemen. Bij de ander zijn behandelingen die het genezingsproces van de achillespees stimuleren passend.

We hebben bij Echozorg ruim 10 jaar ervaring met echo onderzoek en echogeleide injecties. U wordt binnen één week onderzocht en behandeld.

Pieter Schillemans (orthopeed) Robert de Zoete (echozorg)

Pieter Schillemans & Robert de Zoete

Snel minder achillespeesklachten? Vraag uw huisarts om een verwijzing naar orthopedie bij Echozorg

Maak een afspraak bel: Echozorg

Lees meer over achillespeesklachten.

De achillespees is de dikste en sterkste pees van het menselijk lichaam. Deze pees bindt de kuitspieren aan het hielbeen.

Achillespeesklachten komen veel voor. Ongeveer een kwart van de hardloop- en wandelsporters krijgt er last van, maar ook niet-sporters kunnen achillespeesklachten krijgen, bijvoorbeeld als ze ongetraind een lange wandeling maken, of (heel soms) als bijwerking van antibiotica.

Veel mensen denken bij een pijnlijke achillespees aan een peesontsteking. Overbelaste achillespezen zijn vaak gezwollen en voelen warm aan. Toch komt een ‘echte’ ontsteking van een achillespees weinig voor, eigenlijk alleen wanneer die (deels) is ingescheurd.

achillespees ontsteking tendinopathie echozorg

Direct duidelijkheid met echografie

Een pijnlijke plek achter de hiel kan veroorzaakt worden door geïrriteerde achillespezen, een slijmbeurs- of peesvliesontsteking. ‘Van buiten’ lijken deze aandoeningen erg op elkaar.

Met echografie kunnen we van binnen’ precies bepalen waardoor de pijn achter de hiel wordt veroorzaakt. Echografisch onderzoek is daarom bij achillespeespijn onontbeerlijk om de juiste diagnose te stellen en een passende behandeling aan te bieden.

Echografie is niet alleen voor diagnostiek een geweldig hulpmiddel, maar ook bij de behandeling. Echogeleide injecties zijn nauwkeuriger, veiliger én effectiever dan zgn. blinde injecties. Met een echogeleide injectie kunnen we de injectienaald precies op het scherm van het echoapparaat volgen, tot op de plaats van de aandoening.

Onderzoek door orthopeed

Orthopeed Pieter Schillemans van Echozorg zal eerst uw achillespees, enkel en voet lichamelijk onderzoeken. Daarna volgt direct het echo onderzoek. Bij Echozorg kijkt de orthopeed altijd mee tijdens het echo onderzoek. Daarom geen vertraging. Als er een compleet beeld is worden de behandelopties besproken.

Alle onderzoeken en behandelingen van Echozorg vallen onder de paraplu van Stichting EchoCura. Een Zelfstandig Behandelcentrum voor orthopedische klachten.

Behandelingen worden vergoed vanuit de basiszorg, op verwijzing van de huisarts naar orthopedie.

Uw achillespeesklachten verdienen maatwerk

Elke achillespeesklacht is anders en verdient een behandeling op maat. Soms kan een echogeleide injectie met een ontstekingsremmer in het peesvlies of in de slijmbeurs de snelste manier zijn om van de pijn af te komen.

Daarnaast zijn er vier beproefde behandelingen om het genezingsproces van een overbelaste achillespees (tendinose) te stimuleren. Shockwave-therapie kan soms bij een overbelaste achillespees een eerste behandeloptie zijn.

Bij onvoldoende resultaat bieden we de keuze uit drie peeshelende injectiebehandelingen: Percutane Needle Tenotomie (PNT), Platelets Rich Plasma (PRP-bloedplaatjes) of injecties met Polidocanol.

Ook rust door gips kan een goede optie zijn. Hierdoor worden overbelaste achillespezen een periode echt ontlast. Slechts in zeldzame gevallen kan een operatie overwogen worden.

Met meer dan 14.000 uitgevoerde echo onderzoeken en 4.000 echogeleide injecties en behandelingen, is Echozorg de meest ervaren echopraktijk van West-Friesland.

 Geen enkele behandeling geeft 100% garantie. Daarom kiezen we meestal eerst voor de minst invasieve methode. Maar elke behandeling begint bij Echozorg met een goede diagnose. Eerst Zien, Dan Behandelen is niet voor niets ons motto.

echogeleide injectie achillespees

Snel duidelijkheid over uw achillespeesklachten? Vraag uw huisarts om een verwijzing naar orthopedie bij Echozorg

Maak een afspraak bel: 0229 215 350

Nog meer weten?

Hieronder leest u alles over pijnlijke achillespezen

Achillespeesklachten

achillespees-anatomie-achillespeesklachten-achillespeespijn-tendinopathie-tendinitis-tendinose-achillespees-aanhechting

Achillespeesklachten komen veel voor. Ongeveer een kwart van de hardloop- en wandelsporters krijgt er last van, maar ook niet-sporters kunnen achillespeespijn krijgen, bijvoorbeeld als ze ongetraind een lange wandeling maken, of (heel soms) als bijwerking van een antibiotia.

De achillespees is de dikste en sterkste pees van het menselijk lichaam. Deze pees bindt de kuitspieren aan het hielbeen. De kuitspieren en de achillespees worden veel gebruikt bij fietsen, springen en sprinten, maar ook bij gewoon wandelen en op je tenen staan.

Rond de achillespees zitten twee slijmbeurzen. Dit zijn holtes gevuld met een slijmerige achillespeesklachten-achillespeespijn-tendinopathie-tendinitis-tendinose-achillespees-aanhechtingvloeistof. Deze slijmbeurzen verminderen de wrijving tussen het bot en de achillespees. Verder is de achillespees omwikkeld door een peesvlies. De slijmbeurzen en het peesvlies kunnen geïrriteerd raken door wrijving en druk als gevolg van het dragen van slecht passende schoenen.

Veel mensen denken bij achillespeesklachten aan een ontsteking. Pijnlijke achillespezen zijn vaak gezwollen en voelen warm aan. Toch komt een ‘echte’ ontsteking van de achillespees weinig voor, eigenlijk alleen wanneer die (deels) is ingescheurd.

De achillespees is kwetsbaar voor overbelasting

De achillespees is erg sterk, maar ook kwetsbaar voor overbelasting. Dat komt omdat peesweefsel van nature slecht doorbloed is. De aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen is hierdoor beperkt. Vooral bij mensen ouder dan veertig jaar neemt de doorbloeding af en daarmee het zelfherstellend vermogen. Een ander risico is dat de achillespees veel en vaak blootgesteld wordt aan grote krachten en spanningen. Kleine veranderingen in bijvoorbeeld de voet- of enkelstand hebben een groot effect op de spanning in de achilespees.

Wanneer een achillespees te veel wordt belast en onvoldoende tijd krijgt om te herstellen, gaat ze protesteren. Een achillespees heeft tijd nodig om zich aan te passen aan (over-)belasting én om te herstellen. Die hersteltijd gunnen de meeste mensen hun pijnlijke achillespezen niet.

Als de (over)belasting aanhoudt, maakt de achillespees geleidelijk een verkeerd soort bindweefsel aan. Dit wordt tendinose genoemd, ook wel peesmoeheid. U kunt dit goed vergelijken met metaalmoeheid, dat immers ook ontstaat door langdurige overbelasting.

Peesverweking

beschadigde-pezen-achillespeesklachten-achillespeespijn-tendinopathie-tendinitis-tendinose-achillespees-aanhechting-tendinopathie-tendinose-tendinosis Tendinose is eigenlijk een vergeefse poging van de achillespees om zichzelf te repareren. Peesweefsel met tendinose is minder sterk dan gewoon peesweefsel. Het bevat meer beschadigde peesvezels, ingroeiende bloedvaten en zenuwen dan het origineel. Daarnaast zet de achillespees uit omdat de beschadigde peescellen meer celvocht bevatten dan de originele peescellen. De achillespees raakt als het ware verweekt en veroorzaakt pijn achter de hiel.

Let op:

De achillespees is dus geen spier. Een belangrijk verschil tussen pees- en spierweefsel is namelijk dat pezen niet op commando kunnen worden aangespannen. Spieren kunnen dit wel. Daarom kunt u uw achillespees nauwelijks trainen, zoals dit wel bij het spierweefsel het geval is. Therapeutisch is dat een probleem, want er zijn weinig tot geen effectieve oefeningen voor een overbelaste achillespees.

Overbelasting op een achillespees kan veroorzaakt worden door:

 • oorzaak-achillespeesklachten-achillespeespijn-tendinopathie-tendinitis-tendinose-achillespees-aanhechting-achillespeesontstekingVoetstandafwijkingen: plat- of holvoeten
 • Verkeerde looptechniek: eerst op de tenen of voorvoeten landen
 • Lopen op slecht schoeisel: versleten, te weinig schokdemping en/of een slechte hakondersteuning
 • Te snel de loopafstand verlengen en onvoldoende rust nemen
 • Een lengteverschil tussen beide benen
 • Overgewicht en het ouder worden
 • Korte kuitspieren, hierdoor ontstaat spanning op de peesplaat
 • Ongeluk

Deze achillespeesklachten kunnen geleidelijk aan toenemen. Er 5 stadia onderscheiden:

 • Het begint met pijn die ontstaat na langdurige inspanning en die na enige uren spontaan weer verdwijnt
 • Pijn die tijdens de warming-up opkomt, vervolgens gedurende de inspanning afneemt, en pas na de belasting weer terugkomt.
 • Pijn zowel tijdens als vlak na de inspanning, met pijn in de nacht, die pas na langdurige rust verdwijnt
 • Pijnklachten zoals beschreven bij 3, alleen er is tevens sprake van prestatievermindering
 • Constante pijn die niet meer verdwijnt, ook niet na langdurige rust
 • Doortrainen houdt het risico in van geleidelijke verergering van deze klachten en een steeds moeilijker herstel.
 • Achillespeesklachten-ontsteking-achillespeesklachten-achillespeespijn-tendinopathie-tendinitis-tendinose-achillespees-aanhechtingZeurende, trekkende pijn achter de hiel, vooral tijden en na (hard)lopen
 • Ochtendstijfheid en pijn
 • Zwelling achter de hiel (gezwollen achillespezen)
 • Pijn bij afzetten, goed merkbaar bij springen, trap- en hardlopen
 • Stijve of gespannen kuitspieren
 • Last van de schoenen ter hoogte van de hiel

Aanvankelijk is de irritatie van een achillespees goed te verdragen. Wanneer de klachten aanhouden neemt de pijn achter de hiel en stijfheid toe. Normaal lopen en sporten wordt dan steeds moeilijker en uiteindelijk onmogelijk.

Orthopedisch en echografisch onderzoek

onderzoek-achillespeesklachten-achillespeespijn-tendinopathie-tendinitis-tendinose-achillespees-aanhechting-achillespeesontstekingEen achillespeesonderzoek is bij Echozorg tweeledig. We beginnen met een lichamelijk onderzoek door een orthopeed. We beoordelen de voetstand en het looppatroon. Hierna kijken we ín de achillespees met behulp van echografie. Zo kunnen we peesbeschadigingen vroegtijdig ontdekken. We zoomen letterlijk in op de verweekte delen in de achillespees.

Met echografie weten we dus sneller en beter:

 • achillespees-echo-onderzoek-echografie-onderzoek-achillespeesklachten-achillespeespijn-tendinopathie-tendinitis-tendinose-achillespees-aanhechting-achillespeesontstekingDe diagnose
 • Wat de oorzaken zijn van de aandoening
 • Hoe ernstig de klacht is
 • Wat we eraan gaan doen
 • Welke andere aandoeningen we kunnen uitsluiten

Wat laat een echoapparaat zien

Met een echoapparaat kunnen beschadigingen in de achillespees al in een vroegtijdig stadium geconstateerd worden. Bij een overbelaste achillespees verandert de gezonde witte kleur van het peesbindweefsel in grijs en zwart. Het bindweefsel ligt niet meer netjes geordend, want de verbindingsstukjes tussen de peesvezels gaan kapot. De peesvezels raken verward en liggen als het ware schots en scheef door elkaar heen. Daarnaast ontstaan er littekenweefsel en verkalkingen. Dit weefsel bevat ook meer bloedvaten en zenuwen dan het origineel. Normaliter is de achillespees namelijk weinig doorbloed.echografie-achillespeesklachten-achillespeespijn-tendinopathie-tendinitis-tendinose-achillespees-aanhechting-achillespeesontsteking

Bovendien is een verweekte pees vaak gezwollen. De oorzaak hiervan is dat het reparatiebindweefsel veel meer celvocht bevat dan de originele peescellen. Hierdoor ontstaat er druk op de pees. Op de echo zienwe dat een ‘zieke’ pees bol staat.

Herstel: een kwestie van een lange adem

In principe herstelt een overbelaste achillespees binnen één tot twee jaar vanzelf, mits u rustig blijft bewegen en uw voet niet teveel belast. Dat is geruststellend nieuws. Wilt u zo lang wachten?

De meeste mensen willen snel geholpen worden. Sommige artsen proberen het herstelproces te versnellen met ontstekingsremmende medicatie en injecties met cortison. Het effect is meestal van korte duur en vooral het medicijn cortison veroorzaakt meer peesschade dan je lief is.

Het is ook niet eenvoudig. Een gekwetste achillespees laat zich niet gemakkelijk herstel voorschrijven. Standaard fysiotherapeutische behandelingen, massages, acupunctuur en andere therapieën hebben weinig effect op peesbeschadigingen.

Peeshelende behandelingen

Peeshelende-fasen-achillespeesklachten-achillespeespijn-tendinopathie-tendinitis-tendinose-achillespees-aanhechting-achillespeesontstekingEen overbelaste achillespees verdient volgens Echozorg een structurele peeshelende oplossing. Een behandeling die er voor zorgt dat het herstelproces in de vezels van de achillespees versneld op gang komt. In feite helpen we het lichaam een handje, zodat de peescellen sneller gezond en sterk bindweefsel gaan produceren.

De peeshelende behandelingen van Echozorg hebben effect, maar reken erop dat het bij deze behandelingen langer duurt voordat u verbetering merkt dan bij een injectie met cortison bij bijvoorbeeld een slijmbeurs- of gewrichtsontsteking. We injecteren in principe nooit corticosteroïden in een pees. Het is bekend dat injecties met corticosteroïden schadelijk zijn voor peesvezels en dat het de kans op terugval vergroot. Er kunnen enkele (verschillende) behandelingen nodig zijn om het herstelproces op gang te brengen.

Elke achillespeesklacht is anders en verdient een behandeling op maat. Hieronder worden de peeshelende behandelingen uitgelegd.

Shockwave-therapie, een redelijk effectieve eerste keus bij hielpijn

Sshockwavetherapie-achillespeesklachten-achillespeespijn-tendinopathie-tendinitis-tendinose-achillespees-aanhechting-achillespeesontstekinghockwave-therapie, of ESWT (extracorporale shockwave therapie), is een populaire methode om chronische peesaandoeningen te behandelen. De techniek is afgeleid van de niersteenvergruizer. Het shockwave-apparaat geeft geluidsgolven met een hoge energiewaarde. Deze golven stimuleren de stofwisseling en bloedcirculatie in aangedane pezen, waardoor het herstelproces versneld op gang komt. Verweekt of verzwakt peesweefsel wordt zo sterker en kan weer meer belast worden. Soms wordt gezegd dat de geluidsgolven kalk in pezen en kapsels vergruizen, maar wij hebben dat in de praktijk niet zien gebeuren.

Wanneer shockwave?

shockwave-therapie-eswt-achillespeesklachten-achillespeespijn-tendinopathie-tendinitis-tendinose-achillespees-aanhechting-achillespeesontstekingShockwave-therapie is niet meer weg te denken als eerste behandelvorm bij hielspoor, jumper’s knie en achillespeesklachten. Omdat we shockwave-therapie al bijna tien jaar toepassen, weten we dat shockwave vooral goed kan werken bij deze aandoeningen. Alhoewel de behandeling zelf pijnlijk is, heeft shockwave-therapie een sterk pijnstillend effect. Als de therapie aanslaat heeft u ongeveer vier tot zeven behandelingen nodig. Shockwave gebruiken we minder vaak bij tennis- of golferselleboog, heup- en schouderpeesklachten. Bij deze aandoeningen kiezen we liever voor een echogeleide injectietherapie.

Percutane Needle Tenotomie

PNT-percutane-needle-tenotomie-tenotomy-achillespeesklachten-achillespeespijn-tendinopathie-tendinitis-tendinose-achillespees-aanhechting-achillespeesontstekingEen PNT is een behandeling voor peesaandoeningen waarbij de bloedtoevoer in de pees van binnenuit wordt gestimuleerd. Sinds 2011 behandelen we achillespeesaandoeningen met PNT.

Tijdens een PNT behandeling prikken we met behulp van echografie de aanhechting van de achillespees onder verdoving aan. De kleine bloedingen die zo in de achillespees ontstaan, brengen een verhoogde celstofwisseling in het peesweefsel op gang, waardoor het zelfhelend vermogen van de achillespees letterlijk wordt geprikkeld.

In het bloed zitten bloedplaatjes. Deze spelen een belangrijke rol bij het natuurlijk herstel van weefsels, omdat er veel groeifactoren in zitten. Door het aanprikken van het aangedane gedeelte van de achillespees komen deze groeifactoren vrij vanuit de bloedplaatjes. Het gevolg hiervan is het aantrekken van ontstekingscellen en dit activeert de aanmaak van nieuw weefsel, waardoor het peesweefsel kan worden hersteld.

Een PNT kan worden gecombineerd met een PRP behandeling. Dat is een behandelmethode waarbij ook nog lichaamseigen bloedplaatjes in de achillespees worden geïnjecteerd.

Platelets Rich Plasma (PRP)

PRP-platelets-rich-plasma-achillespeesklachten-achillespeespijn-tendinopathie-tendinitis-tendinose-achillespees-aanhechting-achillespeesontstekingPRP is bloedplasma met een hoge concentratie aan bloedplaatjes. Bij een behandeling met PRP worden eigen bloedplaatjes van de patiënt in het verweekte deel van de achillespees geïnjecteerd.

Bloedplaatjes bevatten veel groeifactoren, die het lichaam aangeven dat er repareerwerkzaamheden nodig zijn om beschadigd weefsel te herstellen. Door contact met het aangedane gedeelte van de achillespees komen deze groeifactoren vanuit de bloedplaatjes vrij. Het gevolg is het aantrekken van ontstekingscellen. Dit activeert de aanmaak van nieuw, sterk bindweefsel waardoor de pees kan herstellen.

We gebruiken PRP voor het behandelen van chronische tenniselleboog, jumper’s knie, hielspoor- en achillespeesklachten, en kleine tot middelgrote scheuren in pezen.

De PRP-technologie bestaat ongeveer twintig jaar en werd in het begin vooral gebruikt in de hartchirurgie en tandheelkunde om het helen van wonden te versnellen. De laatste jarenPRP-procedure-achillespeesklachten-achillespeespijn-tendinopathie-tendinitis-tendinose-achillespees-aanhechting-achillespeesontsteking wordt PRP ook toegepast bij de niet-operatieve behandeling van peesaandoeningen. Bij Echozorg werken we sinds begin 2013 met PRP.

De PRP-techniek: We nemen bloed af en centrifugeren dit steriel, zodat we bloedplaatjes eruit kunnen scheiden. Deze hoge concentratie aan bloedplaatjes — en dus groeifactoren — injecteren we in de aangedane pees. Zo helpen we uw natuurlijke genezingsproces vooruit. Het injecteren doen we, zoals altijd, echogeleid.

Gemiddeld heeft u één à drie behandelingen nodig. Het effect is na zes weken merkbaar.

Polidocanol injectie

Het medicijn polidocanol wordt onder andere gebruikt bij de behandeling van spataderen. Wij gebruiken het soms bij chronische peesaandoeningen, wanneer andere middelen niet afdoende werken.

Bij overbelaste pezen is er sprake van nieuwe ingroeiende haarvaten (neovascularisatie). Dit kunnen we goed zien met behulp van echografie. In deze nieuwgevormde bloedvaten zitten vaak mini-zenuwen die peespijn veroorzaken. Polidicanol stopt de ingroei én de pijnprikkel.

Omdat de pijn verdwijnt, ontstaat er ruimte voor een gezond herstel. U heeft maar één behandeling met polidocanol nodig. Echter, niet alle patiënten met een peesaandoening hebben nieuwgevormde haarvaten. Injecties met polidocanol zijn bij deze patiënten geen optie. Een injectie met polidocanol is sowieso pas een optie als alle andere behandelingen niet hebben geholpen

Aan deze pagina wordt gewerkt

Na een peesbehandeling

Welke behandeling we ook voor u kiezen, u mag uw achillespees na de behandeling niet overbelasten. Wees voorzichtig met wandelen en hardlopen. Draag goede schoenen en gebruik zo nodig podotherapeutische zolen. Hoelang het herstel duurt, is afhankelijk van de ernst en de aard van de kwaal. Bewegen en sport mogen beslist geen (na-)pijn veroorzaken, anders wordt het herstelproces verstoord. Belasten mag, overbelasten niet. Laat uw pees het werk doen. Dat is de beste garantie voor succes!

Als de pijn minder wordt, gaat u vanzelf meer met de achillespees doen. Forceer dit niet.

Na een injectiebehandeling geven we het volgende advies:

 • Eerst 3 dagen echt niet uw achillespees belasten
 • Dan 3 weken niet echt
 • Tenslotte 3 maanden voorzichtig aan!

Kosten

De onderzoeken en behandelingen van Echozorg vallen onder de dekking van uw basisverzekering en worden dus vergoed.

Kijk op pagina tarieven en vergoedingen

 Hoe maak ik een afspraak met de One-Week-Echo-Formule?

Stap 1

Verwijzing Huisarts naar Orthopedie

 • U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts
 • Afspraak binnen één week
 • Onderzoeken en behandelingen vallen onder de basispolis en worden vergoed
 • Bel echozorg

Stap 2

Onderzoek en Diagnose

 • Een intake, een orthopedisch en echo onderzoek in één consult
 • Onze orthopeed en echografist komen snel tot goede diagnose
 • Geen vertraging, niet van het kastje naar de muur

Stap 3

Behandeling op Maat

 • De orthopeed stelt indien mogelijk een behandeling voor
 • Echogeleide peeshelende behandelingen kunnen meestal tijdens het eerste consult worden uitgevoerd. U heeft snel minder pijn

Verzekerde zorg: Echozorg onder paraplu van EchoCura

Echozorg

Alle consulten, onderzoeken en behandelingen die Echozorg uitvoert zijn gekenmerkt als medisch specialistische zorg door een orthopedisch chirurg.

De consulten, onderzoeken en behandelingen worden daarom vergoed vanuit de basispolis van uw ziektekostenverzekering.

Voor meer informatie:
Kijk op de pagina Tarieven en vergoedingen

EchoCura

Onderzoeken en behandelingen van Echozorg vallen onder de paraplu EchoCura. Een Zelfstandig Behandelcentrum voor orthopedische klachten.

Onderzoeken en behandelingen worden vergoed vanuit de basiszorg op basis van een verwijzing van de huisarts naar orthopedie. Let op: Het eigen-risico is van toepassing.

Voor meer informatie kijk op de pagina Echocura.

[/col]

Locaties Echozorg


Hoorn

Locatie Echozorg Hoorn Sanaderm
Kliniek Sanaderm
Geldelozeweg 31
1625 NW Hoorn
Tel: 0229 – 215350
(Mediamakt & Avondlicht)


Amsterdam Noord

Locatie AMCN
Asterweg Medisch Centrum Noord
Asterweg 6
1031 HN A’dam Noord
Tel: 020 – 2258766
Praktijk Nederhof en Micic


Haarlem

Locatie echozorg Haarlem
Gezondheidscentrum ZuidWest
Faradaystraat 2
2014EN Haarlem
Tel: 023 – 2001048
Praktijk: De Fysiotherapeuten (BG)