Liesbeth Lim Vaarwel

Liesbeth Lim. sportarts

Liesbeth Lim Vaarwel…. 

“Isszzzeeeeht waar”, vroeg de vrouw, die vorige week mijn behandelkamer binnenkwam. ““Iszzzeeeeht echt waar?” Ik had geen flauw idee, maar hielp Gonny zo galant mogelijk uit haar jas.

“Ja, je hoort nog eens wat”, ging Gonny onverdroten voort. Blijkbaar miste ze geen aflevering van Shownieuws en RTL Boulevard en ging ze vaak naar de kapper om gratis de “bladen’ te lezen. “Ik wist niet wat ik hoorde”.

Nu werd ik toch echt nieuwsgierig. “Wat hoorde?” “Dat Liesbeth Lim de praktijk gaat verlaten”. Dat klopte, maar als ik “Ja” zou zeggen, dan zou ik meteen een totaal verkeerd beeld van de situatie schetsen.

Het zit zo. Liesbeth Lim is een prima sportarts en we hebben geweldig samengewerkt. Helaas heeft haar Sportmedisch Adviescentrum een niet zo plezierig besluit genomen. Onze One Week Echo Formule heeft te veel met diagnostiek te maken. En nu komt het…..te weinig met specifieke sportgeneeskunde.  

Het Sportmedisch Adviescentrum heeft daarom besloten dat er een einde komt aan onze samenwerking. Maar vertel dat Gonny maar eens! Kansloos. Dus ik koos voor de aanval.

“Liesbeth Lim gaat helaas weg, maar Laurens van der Plaat komt vanaf volgende week”. Daar had Gonny zo gauw niet van terug. Je zag haar denken. “Laurens van der Plaat is een orthopedisch chirurg. Hij werkt bij BeterGezond. Dat is een orthopedische ZBC. Een Zelfstandig Behandel Centrum.

Gonny keek me met grote ogen aan. Zoveel daadkracht had ze blijkbaar niet verwacht. BeterGezond is een kliniek van zeven orthopedisch chirurgen. Mocht dus blijken dat een echogeleide injectie geen soelaas biedt, dan zijn onze patiënten meteen in uitstekende orthopedische handen. “Het is nu heel easy”, meldde ik trots aan Gonny. “Sneller kun je in Hoorn niet door een orthopeed onderzocht worden.”

“En hoe is het nou met Liesbeth?” vroeg Gonny. “Ook zij vindt het jammer dat de samenwerking voorbij is” antwoordde ik.

“En, wat is nou anders nu je samenwerkt met de orthopeed ”. Gonny gaf niet op. Ik ook niet! “De onderzoeken en behandelingen van Echozorg komen nu onder de paraplu van BeterGezond. Voortaan heb je van de huisarts een verwijzing “orthopedie” nodig. Dat is dus anders geworden. Vroeger was het namelijk verwijzing sportgeneeskunde. Dat kan niet meer”.

Gonny zat verbluft op de bank. “Dus het is toch waar?” Ik knikte, “Ja, het is waar, maar anders dan jij gedacht had!” Er verscheen een grote grijns op haar gezicht. “O.K., Rob, laten we het dan nu maar eens over mij hebben! Weet je waar ik zo’n last van heb gekregen?” Ik wist het niet, maar zette alvast uit voorzorg m’n echoapparaat aan.

Last van gewrichts-, pees- of schouderklachten? Iedereen wordt bij Echozorg binnen een week onderzocht en indien mogelijk behandeld. Bel 0229 – 21 53 50 voor een intake en echo-onderzoek. U heeft een verwijzing van uw huisarts nodig naar orthopedie. Vergoeding vanuit de basiszorg.

 

Robert de Zoete

Echozorg Hoorn 

Auteur: Robert de Zoete

Ooit afgestudeerd als chiropractor, maar nu al jaren zelf verklaard CEO van Hoorn en omstreken. CEO zul je denken? Yes.....Chief Echo Officer. Mijn motto: een echtgeleide injectie is Altijd Raak!