Kijken Kijken Niet Opereren

Kijken Kijken, Niet Opereren!

Targets halen. Omzet Opvoeren. Ooit is het misgegaan met de mensheid. Het moet altijd meer zijn. Koop je koffie op het perron? Gevulde koek erbij! Schoenen kopen? Neem dan ook Waterafstotende Glansspray. Naar de kapper? Anti-Haar-Uitvallende-Anti-Roos-Shampoo: een must. Veel mensen denken dat als je bij een orthopedisch chirurg komt je automatisch geopereerd wordt. Sommige patiënten nemen bij wijze van spreken al een pyjama en tandenborstel mee!


Kijken Kijken, Niet Opereren!Jantien was dus op haar hoede, toen ze met een verwijzing orthopedie de behandelkamer van Echozorg binnenstapte. “Aan mijn achillespees geen polonaise”, zag ik haar denken. Ze scande de behandelruimte. Gelukkig zag ze nergens de scalpels, hamers en boormachines van orthopedisch chirurg Laurens van der Plaat.

Toch was Jantien nog niet overtuigd. “Een orthopedisch chirurg, dat is toch iemand die opereert?”. Laurens knikte bevestigend. “Orthopedisch chirurg, maar ook orthopeed”, voegde hij er geruststellend aan toe. ” In veel gevallen kan ik als orthopeed patiënten ‘conservatief’ helpen. Met een lichamelijk onderzoek, een goed advies of natuurlijk een echogeleide injectie. Een orthopeed is dé specialist voor klachten aan het bewegingsapparaat.”

“En als u in plaats van conservatief, progressief wilt zijn? Gaat u dan opereren?” Laurens glimlachte. “Mijn uitgangspunt is altijd: conservatief als het kan, operatief als het moet!”.

“Dus u smeert mij geen operatie aan?” Laurens beloofde het. Zullen we eerst maar eens goed uw achillespees met de echo bekijken?” Ze vlijde zich op de bank en even later prijkte de binnenkant van haar achillespees op de monitor. Ik zag het meteen: “We hebben weer een Double”. Twee ontstoken slijmbeurzen aan de voor- en de achterkant van de achillespees van Jantien.

Laurens boog zich voorover, en keek met de ogen van een orthopeed naar het beeld: “Inderdaad, een Double”.  De hoogste tijd dus voor Jantien om zich in de discussie te mengen: “Moet je een Double opereren? “Nee hoor, twee echogeleide injecties zijn meestal voldoende. Dan heb je snel minder pijn. Maar daarna moet je wel naar fysiotherapie om de achillespees te trainen”.

Met behulp van de echo kreeg Jantien meteen twee injecties. Precies op de plaats waar ze het effectiefst zijn: in de ontstoken slijmbeurs en niet in de pees. Een echogeleide injectie is altijd raak!

Kortom, laat uw tandenborstel thuis als u naar Echozorg komt. Operaties vinden alleen plaats als het echt niet anders kan.

Last van gewrichts-, pees- of schouderklachten? Iedereen wordt bij Echozorg binnen een week onderzocht en indien mogelijk behandeld. Bel 0229 – 21 53 50 voor een intake en echo-onderzoek. U heeft een verwijzing van uw huisarts nodig naar orthopedie. Vergoeding vanuit de basiszorg. 

Robert de Zoete

Echozorg Hoorn 

Auteur: Robert de Zoete

Ooit afgestudeerd als chiropractor, maar nu al jaren zelf verklaard CEO van Hoorn en omstreken. CEO zul je denken? Yes.....Chief Echo Officer. Mijn motto: een echtgeleide injectie is Altijd Raak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *