Schouderklachten

Er zijn verschillende oorzaken voor schouderpijn: een frozen shoulder, slijmbeurs– of peesontsteking. Van buiten af lijken deze aandoeningen erg op elkaar. Voordat een behandeling plaatsvindt is het van belang van binnen precies te weten waar de pijn vandaan komt want voor elke oorzaak is een andere oplossing. Daarom: ‘altijd eerst een echo’ bij schouderpijn.

Veel schouderklachten zijn goed te behandelen met een echogeleide injectie. Deze methode is veel nauwkeuriger en daarom effectiever dan een ‘blinde’ injectie. Jaarlijks helpt Echozorg veel patiënten van hun schouderklachten af met echogeleide injecties.

Peesaandoeningen

Er zijn veel peesklachten. De bekendste zijn: hielspoor, achillespeespijn, jumper’s knie en tenniselleboog. Ook komen peesklachten vaak voor in de heup en schouder. In polsen en enkels, vinger- en duimgewrichten worden klachten veelal veroorzaakt door een ontsteking aan de zgn. peesschede.

Echozorg heeft al vele jaren een breed aanbod van effectieve peeshelende behandelingen. Pezen zijn geen spieren en hebben weinig doorbloeding. Daarom herstellen ze maar langzaam van (over-)belasting. Peesaandoeningen verdienen een peeshelende behandeling op maat van Shockwave tot PRP.

Gewrichtsklachten

Echozorg behandelt twee soorten gewrichtsaandoeningen: artrose en artritis. Artrose is een aandoening waarbij het kraakbeen versleten raakt. Bij artritis is er sprake van een gewrichtsontsteking. Pijn en stijfheid zijn bij artritis en artrose de belangrijkste klachten. Daarom spelen ontstekingsremmende medicatie, pijnstillers en injecties met cortison een belangrijke rol bij de behandeling.

Veel patiënten met knie-, heup- en andere gewichtsklachten ervaren minder pijn na een echogeleide behandeling met PRP of hyaluronzuur. Dit zijn lichaamseigen stoffen die gewrichten ‘smeren’ en de pijn aanzienlijk kunnen verlichten.